Image Alt

Consult

  >  Consult

Ieder consult zal beginnen met een kennismaking, en een intake met onder andere vragen over de gezondheid van moeder en kind, de borstvoedingservaring tot nu toe, eerdere borstvoedingservaringen, en het verloop van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Lactatiekundig consult aan huis

Bij problemen bij het geven van borstvoeding is een ‘live consult’ aan te raden. Tijdens een bezoek bij je thuis kijken we graag mee tijdens een voedingsmoment. Het is daarom raadzaam om je kindje kort voor onze afspraak nog even niet te laten drinken. Een consult aan huis duurt gemiddeld 1 – 1½ uur. Naast de voedingsobservatie vindt er -indien nodig- mondonderzoek plaats bij de baby en borstonderzoek bij de moeder. Er wordt gekeken naar een oplossing en samen stellen we een passend en haalbaar plan op. Je ontvangt direct een kort verslag en ontvangt uitgebreid advies en informatie per mail. Nadien heb je nog recht op één telefoontje om het beloop te bepreken.

Ook als je besluit te willen stoppen met de borstvoeding, kunnen we je daarbij helpen in de vorm van een passend plan.

Herhaal consult aan huis

Wanneer het probleem niet binnen 1 huisbezoek kan worden opgelost, kunnen we nogmaals langs komen om mee te kijken en het plan eventueel bij te stellen.

Zwangerschapsconsult

Individuele intake en voorlichting ter voorbereiding op de borstvoedingsperiode, inclusief verslaglegging.

Telefonisch consult

Individueel advies voor een korte vraag die geen observatie van de moeder en/of baby vereist, inclusief verslaglegging. Tijdens het gesprek zullen we gezamenlijk inschatten of het advies telefonisch wordt gegeven of een consult aan huis toch noodzakelijk is.

Video bellen/beeldbellen via WhatsApp, Facetime of Zoom

In sommige gevallen is het niet nodig of niet mogelijk om elkaar live te zien maar is het wel prettig om elkaar live te spreken. In dat geval is een video-gesprek de oplossing.

Mail consult

Vragen waarbij geen observaties van de moeder en/of baby noodzakelijk zijn, kunnen soms via de mail beantwoord worden (bijvoorbeeld vragen over medicatie en borstvoeding).

Tarieven

Consulten zijn vrijgesteld van BTW. Een afspraak mag 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Wordt een afspraak binnen 24 uur afgezegd, dan brengen wij € 30,- in rekening. De betaling is achteraf. Je ontvangt de factuur per mail, die je binnen 14 dagen dient te betalen. Je dient zelf de factuur in te dienen bij je zorgverzekeraar.

Lactatiekundig consult aan huis

1 – 1½ uur incl. telefonische nazorg

€ 125

Herhaalconsult aan huis

1 – 1½ uur

€ 70

Zwangerschapsconsult

1 uur privé consult

€ 75

Telefonisch consult

Maximaal 20 minuten

€ 25

Video bellen

30 minuten

€ 40

Mail consult

Advies via mail

€ 25 - 75

Reiskosten

Tot 10 kilometer zijn de reiskosten inbegrepen in de consultprijs. Daarna vragen wij €0,35 per kilometer reiskostenvergoeding.

Zorgverzekering

Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, kun je deze kosten (deels) declareren bij je zorgverkering. Klik hieronder voor een overzicht van verschillende zorgverzekeringen. De lactatiekundigen van Borstvoeding Fryslân zijn lid van de Nederlandse Vereniging Lactatiekundigen (NVL). Dit lidmaatschap wordt door sommige verzekeraars als voorwaarde gesteld om tot vergoeding van lactatiekundige hulp over te gaan.